петък, 15 април 2016 г.

ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА ПЕТЯ ПАПАЗОВА В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ - ДОБРИЧНа 14 април в Художествена галерия - Добрич се откри изложба живопис на Петя Папазова.
Петя Папазова е завършила ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” през 1999 година изобразително изкуство, специалност  графика. Живее и твори в град Варна . Реализирала е над 25 самостоятелни изложби в България , Франция , Холандия ,Словакия и др. Участва в много общи изложби и арт симпозиуми у нас и по света, но живописта си остава нейна голяма страст.
Жените в картините на Петя Папазова -  нежни, чувствени и жизнени; вплетени в пъстри букети цветя, завихрени като вълшебен калейдоскоп  провокират нашето въображение. Те са замечтани и лирични, в косите с цветя и бели птици, като символ на чистотата. Жени –цветя, с които трябва много внимателно да се отнасяме, както утринната роса с природата, за да не се разруши този свят.  Ако погледнем в друг ракурс платната й ще установим и една много тънка, но особена характерна черта у жената – желанието и, необходимостта и, да се забулва с фееричния шал на меланхолията, да се оглежда в оня езотеричен екран, в който красотата се превръща в тайнство.
Г-жа Евелина Ханджиева открива изложбата

Г-жа Пенка Димитрова говори за творчеството на Петя Папазова

Мелиса Раифова и нейния музикален поздрав

Подарък за Петя Папазова

И те бяха при нас


Изложбата може да разгледате до 26 април 2016 в Зала 2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар