сряда, 17 ноември 2010 г.

Eсен в галерията

И през Есента в Художествена галерия – Добрич активно продължават заниманията с деца от различни възрасти и групи. Творческите проекти отново са съобразени както с желанията, интересите и възрастта на малчуганите, така и с различните изобразителни възможности, които предоставя есенният сезон, постоянната експозиция и гостуващите изложби.
Сред вдъхновяващите платна и фотографии на вече утвърдени майстори , децата с радост и лекота пресъздаваха есенното настроение и цветове. Рисунките на малките художници от детски градини и училища изпълваха с живот и вдъхновение залите на галерията. Пейзажи в топла есенна гама, многообразие от техники за отпечатване на листа, натюрморти изпълнени в техниката на колажа, венециански маски, вдъхновени от ярките фотографии в гостуващата изложба на Италианския културен център, работата с природни материали, глина и текстил са само малка част от възможностите и идеите с които разполагат децата в залите на Галерията и през тази учебна година.
Екипът на галерията благодари на своите малки приятели и техните ръководители за активността и желанието за съвместна работа и отправя покана към всички малчугани, родители и педагози да споделят многообразието в работата ни през зимния сезон. Наред с рисунките с восък , зимните пейзажи и хактерните за сезона техники и цветове , коледното настроение и празнично очакване ще съпътстват изработването на новогодишни картички и играчки за елха.






Няма коментари:

Публикуване на коментар