вторник, 16 ноември 2010 г.

Проект „D 3”, 04. 11. 2010 г.

Проект „D 3” е създаден през есента на 2009 год. от трима художника с цел експониране и популяризиране на тяхното изкуство в различни градове на България и в чужбина. Авторите, участници в проекта са: Гинка Димова, Цветан Манев и Николай Тодоров. Художници с различен творчески натюрел, с оригинален почерк, обединени от професионалното отношение към изкуството, приятелството и града в който живеят – Добрич.
Какво е закодирано зад енигматичното лого „D 3” :
-диалог между художници
-докосване до изкуството
-добруджански творци.
3 е броят на участващите артисти в проекта.
Търсенията и постиженията на авторите са в областта на живописта, като Гинка Димова се представя с оригинална акварелна живопис, Цветан Манев - с маслена живопис, а Николай Тодоров - с произведения изпълнени в уникална смесена техника вьрху платно.
Проект „D 3” беше поканен да гостува в Трявна в рамките на Славейковите национални литературни празници през месец юни 2010 год., след това се представи във Варна в галерия „Актив Арт” от 1 до19 юли, а от 4 ноември ще бъде експониран в Градската художествена галерия в Добрич. През месец август част от проекта - Гинка Димова и Цветан Манев участваха успешно в международен пленер в Нови Сонч - Полша. Цветан Манев взе участие в пленер в Боженци и има покана за международен пленер в Турция.
Тримата творци са с богати творчески биографии, с много самостоятелни изяви, но сега за първи път ще се предсавят заедно пред добричката публика на 4 ноември 2010 год. в Градската художествена галерия в Добрич.



Няма коментари:

Публикуване на коментар