петък, 5 юли 2019 г.

ИЗЛОЖБА „ПОДВОДНИЯТ СВЯТ НА ЧЕРНО МОРЕ”


На 04 юли в Художествена галерия – Добрич се откри изложба  Подводният свят на Черно
море” - подводна фотография от Тодор Димитров. Показани са 35 фотографии от магнетичният подводен свят на нашето море, представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции обединяващи два свята – над и под водата. Снимките са селекция от най-добрите кадри, снимани през последните 10 години. Кадрите, включени в изложбата, са заснети изцяло на свободно гмуркане по цялото българско черноморско крайбрежие. Изложбата беше открита от Недко Недков  - директор на ХГ – Добрич.
Името на варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.
Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

През последните години той е носител на редица награди от Международни конкурси. През 2019 печели 1-во място в категория Compact в един от най-престижните конкурси в света по подводна фотография - Our World Underwater. Конкурсът се провежда в Чикаго и се смята за „суперкупата“ в този вид конкурси.

Изложбата ще продължи до края на месец юли.






Няма коментари:

Публикуване на коментар