понеделник, 22 май 2017 г.

Ретроспективната Изложба на Явор Цанев и Европейската нощ на музеите в ХГ -Добрич



         И тази година галерията поднесе на своите посетители интересни творчески и забавни прояви. Ретроспективната изложба на Явор Цанев беше в центъра на
Откриване на изложбата
случващите се събития.  В двете зали на галерията тя ни среща с част от творчеството му – живопис и графика, които семейството му съхранява и до днес не са показвани. Интересни са неговите философски размисли, които могат да се прочетат в залата - за изкуството, за спецификата на живописта, за свободата на художника, събрани в Тетрадките му. Творческият свят на Явор Цанев е населен с персонажи от древността, странни същества ни препращат към фантастични светове, изпълнени с тишина и красота. Нежни и лирични, те ни водят към така мечтаната хармония на духа. Изложбата беше открита от проф. Владимир Иванов. Г-жа Тоня Цанева, съпруга на художника,  дари на галерията живописното платно "Врата"
Пресконференция
            Една от атракциите през тази нощ беше интерактивната инсталация по картини на Самуил Сеферов и Владимир Димитров - Майстора. Деца и младежи се обличаха в народни носии за да станат част от картините.
           



Дарението
 Представянето на изданието "Антимовски хан" предизвика доста  емоции. Всеки, който прочетеше текст от списанието, получаваше безплатен брой. Последващите изпълнения на акустични китари на Диян Димитров и Андрю Потър ни върнаха към рок класиката.


Подготовка за снимка в картинка


Представяне на сп. "Антимовски хан"

Диян Димитров и Андрю Потър ни върнаха към рок класиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар