понеделник, 17 май 2010 г.

Бяла Нощ в галерията

Богата на събития Бяла Нощ се проведе в галерията на 15 май по случай Нощта на музеите в Европа.
Представянето на японска култура привлече изключителен интерес с демонстрации на техниките оригами и икебана, обличане на кимоно и юката. Границата между публиката и участниците в програмата бързо се стопи от оригиналността и нестандартните предложения на японските доброволки, които провокираха артистичността на младата публика.
Вечерта продължи да разпалва емоции с атрактивно представяне на непознато за нашата култура бойно изкуство айкидо. Показаните движения и техники с меч се превърнаха в шоу.
На Бялата Нощ гостува видео арт фестивалът Видеохолика, който презентира за първи път пред Добричката публика видео арт от цял свят от последните две издания на фестивала.
Акцент в програмата бе представянето на Арт група Дупини - Велико Търново с пърформънса "Миро&Дупини" и видео инсталацията "Тръптение". Непринудено, новаторско, артистично, различно ... Атмосферата привлече участието на всички в представлението.
Със споделени впечатления на Самуил Стоянов - художник от Добрич за творческия му престой в Ню Йорк завърши програмата след полунощ.
Вечерта предостави възможност и в късните часове да бъде разгледана регионална изложба от конкурс "Национални награди на Алианц България за живопис, графика и скулптура" 2010.
Малък арт базар с работи от керамика и малка графика съпътстваше Бялата Нощ.
Приятно настроение създадоха приятели от хотел-ресторант Вила ди Полета, които предложиха бар и почерпиха всички посетители с вино, сангрия и изискани специалитети.
Екипът на ХГ-Добрич благодари сърдечно на всички колеги и приятели, които отдадоха време и енергия в реализирането на това уникално за Добрич събитие и го превърнаха в празник.






















Няма коментари:

Публикуване на коментар