петък, 19 февруари 2016 г.

ФОТОИЗЛОЖБА „ЖИВОТ КАТО НА КИНО” В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ - ДОБРИЧНа 18-ти февруари 2016 г. от 18.00 ч. в Художествена галерия Добрич  се състоя официалното откриване на Фотографската изложба „Живот като на кино”.  Тя е  част от мащабния европейски арт проект на актрисата Деси Тенекеджиева и Фондация Стоян Камбарев
Откриването

           
Мариета Ценова - фотограф
Фотограф на 33-те кадъра, вдъхновени от шедьоврите на световното кино е Мариета Ценова - знаково име във визуалното съвременно българско изкуство и един от създателите на култовото списание „Егоист". Фотографиите не са точни възстановки на филмовите сцени, а са повлияни от атмосферата на филма, от даденостите на локацията, от участниците в кастингите, от тяхното излъчване и поведение.
Посетителят ще си припомни вълненията от филмите “Кабaре” и “Ах, този джаз” на Боб Фос, „Списъкът на Шиндлер” на Стивън Спилбърг, „Циганско време” и “Ъндърграунд” на Емир Кустурица, „Закуска в Тифани” на Блейк Едуардс, “Магьосникът от ОЗ” на Виктор Флеминг.
            Изложбата е открита до 25-ти февруари, когато от 19 ч. в Младежкия център, публиката ще може да се наслади и на концерта от филмова музика с участието на Деси Тенекеджиева и Миро.
Деси Тенекеджиева и Мариета Ценова

Вечер като на кино-премиера

Въпроси и отговори

Очарователно

Преди откриването


Добрич е първата спирка на този мащабен артпроект. Той събира в едно художествена фотография, кино и музика като дава поле за изява на над 100 както утвърдени, така и млади артисти, музиканти, художници, фотографи, които Фондацията подкрепя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар