понеделник, 22 юли 2013 г.

Изложба „Славянски мост”
Творчески съюз на професионалните художници – Москва, Русия
Представя изложбата „Славянски мост”
Живопис, графика, гоблен
С участието на художници от Русия, България и Сърбия
Откриване на 30.07/вторник/ 2013 г. от 17.30 ч.
Художествена галерия – ДобричСъюзът на професионалните художници (TСПХ) е междурегионална обществена организация, която обединява повече от 2500 артисти: художници, графични дизайнери, скулптори, иконописци, дизайнери, бижутери, приложници, фотографи, изкуствоведи и преподаватели. Седалището на организацията се намира в Москва, а в много градове на Русия има офиси, както и клонове в Украйна, Молдова, Франция, България, Кипър и Израел.
Членове на ТСПХ са организирали с успех изложби в Русия, Франция, Монако, Испания, Украйна, Италия, Швеция, Гърция, Кипър, Израел, Египет, Тунис и др. В България са  открити две изложби в София и във Варна.
В настоящата изложба „Славянски мост” участват както известни художници от Москва като заслужилите художници Владимир Лаповок, Петр Сацкий, Наталия Озерная и др., така и млади, талантливи автори от Русия и Сърбия. В нея са представени и българските художници – членове на ТСПХ: Павел Николов, Мария Игнатова, Светлана Сорокина и др.
В залите на Художествена галерия - Добрич ще бъдат експонирани общо 60 творби – живопис, графика, гоблен.
 За откриването в Добрич се очакват да пристигнат руски и сръбски художници.
Информацията е предоставена от г-жа Людмила Козлова – първи заместник-председател на МОО „ТСПХ” и ръководител на руската делегация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар