петък, 2 декември 2011 г.

Фотоизложба "Пътуване с птиците”

Художествена галерия - Добрич е домакин на уникалната фотоизложба "Пътуване с птиците”

Уникална фотоизложба, наречена "Пътуване с птиците", се открива на 2 декември 2011 г. от 17 ч. в Художествена Галерия - Добрич. Експозицията включва 18 голямо форматни фотоси на птици от България от 8 автора - Ивайло Зафиров, Борислав Борисов, Николай Стайков, Добромир Терзиев, Светослав Спасов, Чавдар Гечев, Димитър Градинаров и Иво Данчев.

Експозицията е селектирана след провеждането на фото конкурс за най-добра снимка на тема "Пътуване с птиците". Освен естетическата наслада от уловените моменти, изложбата има и образователен характер, тъй като към всеки фотос има кратка анотация и любопитни факти за птиците..

Организатори на изложбата "Пътуване с птиците" са Българското дружество за защита на птиците в партньорство с Художествена галерия - Добрич. Медиен партньор на събитието е Дарик радио - Добрич.

Като част от програмата за отбелязване на Международната година на биологичното разнообразие през 2010 г., изложбата продължава да представя уникалното разнообразие на птици в България, като поставя акцент върху значението на опазването на птиците и техните местообитания.

Изложбата е чудесен повод за избор на коледен подарък - всички фотоси могат да бъдат закупени, като средставата ще бъдат използвани за дейности за опазването на българската природа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар