четвъртък, 25 август 2011 г.

Фотоизложба "Пътешествие из Сардиния"


На 26 август 2011 г. от 17.30 ч. Художествена галерия град Добрич кани любителите на пътешествия да се потопят в красивия свят на остров Сардиния. За втори път през последната година, след „Маските на Венеция”, Италианският културен институт в София, ни дава възможност да се докоснем до италинската култура чрез творчеството на фотографите Джанлуиджи Бечу и Паоло Бианки. В 39 фотоса двамата пречупват през специфичния си обектив две основни теми. Едната, наречена “Изгледи от Сардиния” се състои от серия фотографии, които представят пейзажи, хора, храни, празненства и акценти от всекидневния живот сред които може да се открие многообразието от местната атмосфера, а именно: искрящо белите плажове, недокоснатата природа, винаги изпълнени с множество хора народни празненства, култа към добрата храна, опазването и развиването на древните занаятчийски практики.
Втората, наречена “Скрининг” се характеризира с по-изтънчен тон и вътрешно внушение, като в нея особеностите на традиционните костюми приемат тоналностите на абстрактни картини, в които женските образи облечени в тях разкриват универсални чувства и вълнения.
Прекрасните фотоси в изложбата „Пътешествие из Сардиния” ще останат в Добрич до 18 септеври 2011 г.
Маршрутът на изложбата включва редица български градове и се осъществява посредством годишните инициативи на Италианския Културен Институт и Италианската търговска камара в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар