неделя, 6 октомври 2024 г.

Изложба „Графика и рисунка“ на пловдивските художници Румен Нечев и Янко Ненов

На 3 октомври 2024 г. в Художествена галерия – Добрич бе открита изложба „Графика и рисунка“ на пловдивските художници Румен Нечев и Янко Ненов. Изложбата представя 64 творби на двамата автори, участници в различни предходни издания на пленер „Хартията“.

Експозицията е възможност добричката публика да се запознае по-цялостно и задълбочено с творчеството и развитието на двамата автори, свързани от дългогодишно приятелство. Различни в използваните художествени техники и похвати, но отличаващи се с особена прецизност към детайла и отправените послания, Румен Нечев и Янко Ненов създават впечатляваща компилация от графики и рисунки в черно-бяло и в цвят. Цветните рисунки на Янко Ненов, обединени в цикъла „Сладостта от безгрижието“ ни представят красивия и същевременно илюзорен свят, в който понякога пребиваваме. Графиките на Румен Нечев са пестеливи откъм цвят, лаконични в изразните средства, но притежават фина естетика и категоричност на внушението.
Изложбата е продължение на традицията за представяне творчеството на изявени и активно работещи утвърдени български художници в ХГ – Добрич. Заповядайте!