петък, 7 юли 2017 г.

ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ И МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ



На 07. 07. 2017 г. в Художествена галерия, най-близките приятели и ръководители на малчуганите от „Лятна работилница за въображение“, Галина Георгиева и Милена Алджабари, откриха изложбата с творби на децата.
За втора поредна година малките художници участват  в такава изложба. Тя е резултат от часовете, прекарани в залите сред картините на големите майстори.
Насядали върху възглавничките, те  пресъздават своите впечатления от картините в постоянната експозиция: „Слънчев ден в Балчик“ на Здравко Александров, „Утро“ и „Двама“  на Нуша Гоева, „Празници“ на Ангел Василев, „Глава“ на Наум Хаджимладенов, „Сезони“ на Мая Горова, „Есенен пейзаж“ на Ганчо Михайлов, „Тюленово“ на  Веселин Стайков и „Натюрморт“  на Методи Митев и др. Други - са от временни  тематични изложби от фонда на галерията.
Периодът, през който са създадени, включва летните месеци на 2016 г. и на 2017 г. В изложбата участват и рисунки от миналогодишния конкурс „Моето лято в галерията“. Свежите, неподправени  реплики на децата са може би първа творческа рефлексия на въображението им. Сред плахите или внезапни посягания с четката, се открива лицето на вдъхновението и на утрешния творчески свят.





Няма коментари:

Публикуване на коментар