петък, 14 юни 2013 г.

Изложба живопис, графика и пластика на Сашо Филев





На 18 юни от 17.30 ч. в Художествена галерия – Добрич се открива самостоятелна изложба живопис, графика и пластика на Сашо Филев.

Художникът е роден през 1946 г. в Добрич. Завършва гимназията за изящни изкуства в София, след което и Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", специалност "фигурална скулптура". Интересите му са в областта на графиката, по-късно и живописта, с характерни пейзажи. Участва активно в културния живот на Велико Търново, където живее и работи. Член е на СБХ.

През 1992 г. създава собствена галерия "Фил Арт"  в старата част на Велико Търново.

Той е дългогодишен преподавател по изобразително изкуство, дал основата и насоката на много млади и утвърдени вече художници.
Повече от 30  години е редовен участник във всички национални и регионални изложби, в международни пленери и симпозиуми. Удостоен е с много награди и грамоти. Автор на 15 самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Красивите кътчета в България са основен мотив в творчеството на художника. Пътешествията му зад граница също служат за сюжет на неговите картини.

Издава и своя поетична книга „Рисувани слова“, където в стихове изразява отношението си към живота, любовта, към майката и към децата. Негови творби могат да се видят в частни колекции по цял свят - Испания, САЩ, Венецуела, Германия и др., където твори и излага своите платна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар